RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Злочинець досі на свободі: що відомо про захоплення заручників в Грузії

У середу, 21 жовтня, в грузинському місті Зугдіді озброєний чоловік взяв 20 заручників у відділенні банку Грузії. Всіх заручників звільнили ввечері того ж дня, заплативши загарбникові викуп, сума не розголошується.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Sputnik Грузія.

Глава МВС Грузії Вахтанг Гомелаурі зробив першу заяву по захопленню заручників в Зугдіді, наголосивши, що головною метою влади було, щоб жодна людина не постраждала.

Він повідомив, що злочинець зажадав, щоб з ним залишилися троє заручників і поліцейський. Поліцейський, який залишився з ним, Автанділ Галдава, фактично жертвував собою, так як ніхто не знав, чи повернеться він живим.

Злочинець і його заручники їхали кілька годин, щоб він міг сховатися. Правоохоронці не змогли затримати його, тому що не хотіли, щоб хтось загинув під час спецоперації. Слідство не виключає, що серед заручників могли бути спільники злочинця.

"Для нас головною цінністю є людина, гроші значення не мають, будь то 10 мільйонів або 100 мільйонів. Вимога була виконана, але суму я не скажу", - заявив Гомелаурі.

Відзначається, що гроші для викупу взяли не з бюджету. Суму надав "Банк Грузії", де і відбулося захоплення заручників.

"Апостроф" публікував відео звільнення заручників і виходу зловмисника з будівлі банку Грузії.