RU  UA

Віддати Крим для Путіна означає віддати корону, свободу і голову - російський політолог

Росія не віддасть Україні анексований Крим, поки Путін при владі, адже російський лідер може втратити свою корону. Однак багато хто вже починає розуміти, що влада зробила помилку, анексувавши півострів.

Про це заявив російський політолог Леонід Гозман в ефірі Апостроф Live.

"Не треба на це розраховувати. Можливо, вони розуміють, що вони зробили помилку. Дуже може бути, що багато хто розуміє, що не треба було красти у вас територію. Користуючись важким моментом в Україні, взяти схопити і забрати - цього не треба було робити. І багато хто, напевно, це вже розуміє, але віддати Крим назад вони не можуть. Звичайно, Крим - це гиря на ногах для Росії, і Донбас - це гиря на ногах", - зазначив політолог.

За словами Гозмана, Росія може повернути Україні окуповані території Донбасу. Однак вона не поверне Крим, поки Путін при владі.

"Якщо Донбас - це той чемодан без ручки, за яким Путін може піти на врегулювання, на те, щоб повернути вам те, що вам належить, то по Криму він не може на це піти. Проблема Криму навіть не почне вирішуватися, поки при владі Володимир Володимирович Путін. Це треба чітко розуміти", - наголосив експерт.

Проблема анексії Криму почне вирішуватися лише при зміні влади в Росії. Проте цей процес потребує багато часу.

"Коли Путін піде від влади тим чи іншим способом, коли у нас буде інший портрет, тоді ця проблема почне вирішуватися. І буде вона вирішуватися довго. Коли в 2014 році наші ввічливі чоловічки зламали все до бісової матері - зламали міжнародний порядок, зламали угоди - це було зроблено швидко. Відновлення цього вимагатиме багато часу. Але цей процес точно навіть не почнеться, поки при владі Путін. Бо якщо він віддає Крим, він віддає корону і дуже можливо, що він віддає свободу і голову", - резюмував Гозман.