RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Білорусі помер жорстоко побитий силовиками 31-річний хлопець: що відомо

В реанімації лікарні швидкої медичної допомоги Мінська, де після президентських виборів 9 серпня тривають акції протесту проти обрання Олександра Лукашенка, помер 31-річний Роман Бондаренко, якого напередодні побили силовики. Хлопця привезли в лікарню вже в комі і оперували кілька годин, однак врятувати його не вдалося.

Про це повідомляє видання TUT.by.

У середу увечері в двір мінської "Площі змін" приїхали люди в цивільній формі і масках, які почали знімати біло-червоно-білі стрічки. Роман вийшов запитати у них, що відбувається. Хоча він не вступав у суперечку з силовиками, невідомий схопив його і з усієї сили відкинув до гірки на майданчику, де юнак сильно вдарився головою.

Очевидці розповіли, що після цього Романа Бондаренка "професійно затримали" і відвезли на мікроавтобусі, звідки він поступив до лікарні з формулюванням "травми отримав під час бійки".

В лікарні у Романа діагностували великий набряк мозку, закриту черепно-мозкову травму, субдуральні гематоми, забої, синці. Операція тривала кілька годин.

"Мама вранці їздила в лікарню до Романа. Стан дуже важкий, лікарі сказали, що шанс вижити один з тисячі. Потрібна додаткова операція, але в цьому стані брат її не переживе, потрібно чекати, поки піде на поправку. Мамі дозволили побачити Романа, ненадовго пустили в реанімацію, він в комі. Підключений до різних апаратів, весь в пов'язках і синцях", - розповіла Ольга, сестра Романа Бондаренко.

О 20.00 близькі повідомили, що Роман помер.

Як повідомляв "Апостроф", 8 листопада під час "Маршу народовладдя" силовики провели жорсткі затримання учасників акції.