RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Чому "вбивця" Навального розкрив деталі замаху: генерал назвав дві версії

Існують дві версії того, чому співробітник ФСБ Костянтин Кудрявцев відповів на дзвінок російського опозиціонера Олександра Навального і вів з ним розмову. За обома - стоять спецслужби.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж.

На думку експертів, в розмові Навального з Кудрявцевим вистачає слизьких моментів. Співробітник надсекретного Інституту криміналістики ФСБ, яким він є, не став би обговорювати делікатні теми по відкритих каналах зв'язку, незалежно, ким може представитися співрозмовник.

До того ж співробітник ФСБ, що має прямий доступ до бойових отруйних речовин, точно знає, що постійно знаходиться в полі зору внутрішньої безпеки.

"Думка, що оперативний співробітник, безпосередній виконавець (Кудрявцев, -" Апостроф ") буде по телефону обговорювати подробиці такої операції - абсурдна сама по собі. Реалістичних версій тут може бути дві: або це провокація ФСБ з метою дискредитації Олексія Навального, або - операція іноземних спецслужб. Агентура (не тільки російська, але й іншої країни) могла його спровокувати, уявити відповідний номер телефону і можливості для дзвінка. Далі записали розмову, підготувавши під нього інформаційне забезпечення ", - зауважив генерал Микола Маломуж.

Він не деталізував, про які саме іноземних спецслужбах може йти мова, але зазначив, що країни Заходу будуть напирати на те, що Олексій Навальний докопався до правди. Кремль, навпаки, посилить пропагандистську кампанію проти опозиціонера, звинувачуючи його в зв'язках із західними спецслужбами.

Детальніше про те, як Україна може скористатися "гойдалками" в Кремлі через історію з отруєнням опонента Путіна, читайте в матеріалі "Апострофа": Епічний провал ФСБ: чим закінчиться для Путіна історія з отруєнням Навального