RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Намагалися підривати будинки: Лукашенко видав нову страшилку про бойовиків

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжує дискредитувати протестний рух в країні, який почався після масових фальсифікацій на виборах в серпні 2020 року. Лукашенко на цей розповів про "терористів" і пообіцяв захищати країну на танку з автоматом в руках.

Про це він сказав на нараді 28 січня.

"Є незгодні, зрозуміло. Але є ж порушники закону. Під це підлізло багато, і особливо бойовики - групи. Ось з часом Комітет держбезпеки оприлюднить факти, як намагалися не просто підірвати обстановку морально якось, ще якось, а як намагалися підривати будинки і вулиці у нас в країні, і звідки йшли боєприпаси, вибухівка. Повністю відновлено ланцюжок, затримано людей, які через кордон водили їх", - заявив Лукашенко.

При цьому він не розкрив жодної конкретної інформації, зазначивши, що деякі "терористи" вже відомі.

"Я думаю, з часом, найближчим часом, ми вже готові будемо це продемонструвати нашому суспільству. І ось якби хоч один будинок вони підірвали, то наші очманілі в Мінську, які вже так переживали за насильство, багато б зрозуміли. Але спасибі КДБ і міліції. У взаємодії вони нейтралізували цих діячів. Відверто кажучи, у нас підозра є на деякі групи, але ми не впевнені, що бачимо і знаємо всіх. І ми не можемо їх знати, бо закинути до нас людей зі зброєю та боєприпасами, вибухівкою ніяких проблем немає, як і в будь-яку іншу країну", - заявив Лукашенко.

Він в черговий раз заявив, що жорсткі дії силовиків проти мирних протестувальників були виправданими. Лукашенко вважає, що таким чином він "захищав свою країну": "Це мої конституційні обов'язки. І я буду захищати, чого б мені це не коштувало. Треба - на танку, БМП, з автоматом в руках".

Раніше Лукашенко заявляв, що "терористи" нібито ввозили в Білорусь "тонни зброї" з України.

Як повідомляв "Апостроф", в зв'язку з масовими репресіями в країні рада Міжнародної федерації хокею позбавила Білорусь чемпіонату світу-2021.