RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Знав більше, ніж інші: раптово помер лікар, який лікував отруєного Навального

Сергій Максимішин - лікар, який в серпні минулого року лікував російського опозиціонера Олексія Навального, раптово помер у віці 56 років. Він був заступником головного лікаря по анестезіології і реанімації Омської лікарні швидкої медичної допомоги №1, куди потрапив Навальний одразу після отруєння.

Про це з посиланням на керівника мережі регіональних штабів політика Леоніда Волкова повідомляє CNN.

"Сергій Максимішин був головою відділення, в якому лікували Олексія Навального, і відповідав за його лікування - зокрема, за його медичну кому. (Максимішин, - "Апостроф") знав більше, ніж будь-який інший про стан Олексія, тому я не можу виключити можливість нечесної гри ", - сказав Волков.

На сайті ЛШМД-1 написали , що Максимішин "раптово пішов з життя" у віці 56 років. Його описали як "висококваліфікованого фахівця і організатора охорони здоров'я", який "пройшов шлях від лікаря-анестезіолога-реаніматолога до заступника керівника з анестезіології та реанімації однієї з найбільших лікувальних установ регіону".

У медустанові лікар працював 28 років, з 1992 року.

"Під його керівництвом були розроблені і впроваджені ряд методик по лікуванню хворих з гострими порушеннями мозкового обігу, які перебувають в критичному стані", - додали в лікарні.

Прес-секретар регіонального МОЗ Галина Назарова в коментарі "Комерсанту" повідомила, що причиною смерті Максимішина став серцевий напад.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники Федеральної служби безпеки Російської Федерації, що стежили за Олексієм Навальним в день отруєння, раніше були помічені в інших регіонах Росії, де згодом загинули троє політичних активістів.