RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В гостях у диктатора: "слуга народу" засвітився на зборах Лукашенко, фото і відео

Всебілоруські народні збори в Мінську, на якому президент країни Олександр Лукашенко розповідав про "заколоті" в Білорусі, відвідали народний депутат з фракції "Слуга народу" Євген Шевченко і лідер забороненої в Україні "Комуністичної партії" Петро Симоненко.

Нардеп Шевченко опублікував на своїй сторінці в Facebook фото і відео з цього з'їзду, на якому демонстіровалась підтримка діючої в Білорусі влади.

Всебілоруські народні збори проводяться раз в п'ять років і нагадує радянські з'їзди КПРС - тут також члени уряду беруть програму майбутньої п'ятирічки. Однак, на цьому з'їзді Олександр Лукашенко більше говорив не про економіку, а про політичну ситуацію в Білорусі. Він називав дії опозиціонерів і заклики до зміни влади "заколотом", згадував Каддафі і Хусейна і стверджував, що нікому "не віддасть країну".


На цьому з'їзді був присутній діючий народний депутат з фракції "Слуга народу" Євген Шевченко. Ще одним гостем виявився лідер українських комуністів Петро Симоненко.

З цього приводу в мережі з'явилися обурені коментарі.

"На Всебілоруських народних зборах, де Лукашенко показово отримує схвалення і розповідає про "бунтівників", крім головного українського комуніста Симоненка, є і цілком собі чинний депутат від партії влади "Слуга Народу" Євген Шевченко. Він сам з гордістю постить фото і відео. Мабуть, захоплюється диктатурою і тим, як там людей вбивають, тисячами б'ють, ґвалтують і сотні вже сидять, а нові терміни все виносять і виносять", - написала у своєму Facebook журналістка Ірина Ромалійська.

Як повідомляв "Апостроф", Олександр Лукашенко назвав головні вимоги, при яких він може покинути крісло президента Білорусі. Ключовими умовами він назвав мир у країні і безпеку його прихильників.