RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Здається, що ми програли": Тіхановська виступила з несподіваною заявою про протести в Білорусі

Екс-кандидат в президенти Білорусі Світлана Тіхановська заявила, що білоруська опозиція втратила сили і не може зараз боротися з режимом Олександра Лукашенка.

Про це вона заявила в інтерв'ю швейцарській газеті Le Temps.

При цьому, за словами Тіхановської, опозиція створює нові структури для боротьби в майбутньому, і вона сподівається, що світова спільнота підтримає білорусів у їх боротьбі з режимом Лукашенка.

"Ми втратили вулиці, ми не маємо можливості боротися з насильством режиму проти протестувальників. Вони мають зброю, вони мають силу, тому, так, на даний момент здається, що ми програли. Я знаю, що білоруси втомлені, вони бояться. Але сьогодні ми будуємо структури для боротьби завтра. Ми працюємо над тим, щоб пов’язати різні опозиційні ініціативи, які з’явилися скрізь: лікарі, вчителі, міліція…", — заявила Тіхановська.

Білоруська опозиціонерка, яка змушена була виїхати до Литви, заявила, що стратегія протистояння режиму Лукашенка полягає в тому, щоб "краще організуватися та тримати режим під постійним тиском, доки люди не будуть готові вийти на вулицю знову". За словами Тіхановської, це може статися навесні.

Тіхановська вкотре закликала міжнародну спільноту допомогти білорусам в боротьбі з Олександром Лукашенком і захистити права людей в Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", США ввели санкції проти 43 громадян Білорусі, причетних до репресій в країні проти протестувальників, журналістів і правозахисників.