RU  UA

Стягування армії РФ до кордонів України: політолог назвав справжню мету Путіна

Переміщення російських військ до кордонів України відбувається занадто демонстративно і більше нагадує шантаж, ніж спробу напасти на сусідню державу.

Таку думку в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

Експерт вважає, що Путін не настільки відірвався від реальності, щоб всерйоз спробувати напасти на Україну, однак буде використовувати цю страшилку до кінця.

"Я зверну вашу увагу на те, що підтягування військ до кордону України відбувалося демонстративно відкрито, щоб, не дай Бог, ніхто не подумав, що це таємниця. Це робиться так, що видно з космосу. Або, наприклад, Міністерство сільського господарства повідомляє, що йому гостро не вистачає платформ для перевезення тракторів (16 тисяч штук!), тому що вони всі зайняті для перевезення танків. Раніше Міністерство сільського господарства не надто цією темою піклувалося. І якби це була таємна операція, дійсно підготовка до війни, несподіваного удару, то Міністерство мовчало б у ганчірочку. А зараз воно робить все, щоб, не дай Бог, в світі не помітили, що біля українського кордону дуже багато танків. Ця демонстративність - теж елемент інформаційної війни, створення загрози", - підкреслив Дмитро Орєшкін.

Російський політолог називає переміщення військ елементом шантажу і блефу.

"Класична путінська історія. Він намагається не робити те, чого від нього чекають. Від нього всі чекали удару по Україні, значить цього удару не буде. Значить, він придумав щось інше. Але в мою голову не приходить міркувань з приводу того, що ще можна придумати. Хіба що якийсь "ядерний удар по Воронежу", - припустив Орєшкін.


Детальніше про те, чи піде Путін війною на Україну, щоб насолити Байдену читайте в матеріалі "Апострофа":Путін злякається. Кишка у нього тонка - Дмитро Орєшкін