RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Біля кордону Киргизстану з Таджикистаном відбулися нові перестрілки

Після заяви представників Киргизстану і Таджикистану про припинення бойових дій в п'ятницю, 30 квітня, на кордоні між державами знову виникли перестрілки.

Конфлікт на кордоні Киргизстану та Таджикистану: фото, відео і всі подробиці

Про це повідомляє видання 24.kg.

Стрілянина, яка тривала близько години, велася в прикордонному Лейлекському районі на киргизько-таджицькому кордоні. Представники місцевого управління внутрішніх справ повідомили, що серед поранених є співробітники міліції.

Пізніше представник уряду в Баткенській області Омурбек Суваналієв уточнив, що коротке бойове зіткнення між прикордонниками Таджикистану і Киргизстану сталося на КПП Кизил-Бел - Гулістон. За його словами, перестрілка припинилася, обійшлося без жертв з обох сторін.

Представник киргизького уряду додав, що під час переговорів, які проходили на нейтральній смузі за участю глав ДКНБ і прикордонних служб обох країн, було досягнуто домовленості про відвід військової техніки на вихідні позиції.

"Крім того, ми зажадали, щоб таджики прибрали самоскиди з сіл Максат, Колунду, Ак-Сай. Зараз проводимо ревізію, скільки будинків спалено і яка сума збитку", - сказав Омурбек Суваналієв.

Тим часом глава Держкомітету нацбезпеки Киргизстану заявив, що ситуація на кордоні з Таджикистаном буде повністю врегульована до вечора п'ятниці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в результаті мінометного обстрілу з боку Таджикистану загорілася прикордонна застава "Достук".