RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У Росії прощаються з жертвами кривавої бійні в школі, люди несуть квіти: фото і відео

Середа, 12 травня, оголошена в Казані днем трауру. Жителі міста попрощалися із загиблими під час теракту вчителькою Ельвірою Ігнатьєвою і чотирнадцятирічними Ільзією Нагімулліною і Аміром Шайхутдиновим.

Про це повідомляють Telegram-канали LIFE SHOT и Mash.

У Казані проводили в останню путь 26-річну вчительку англійської мови Ельвіру Ігнатьеву, вбиту під час теракту в гімназії. За словами свідків, вона загинула, закриваючи своїм тілом дитину від кулі "казанського стрілка".

Також жителі Казані поховали 14-річних Ільзію Нагімулліну та Аміра Шайхутдинова.

За інформацією Mash вони були двоюрідними братом і сестрою і вчилися в одному класі. Ільназ Галявієв вбив їх першими. Всього загинули 9 осіб, 24 - постраждали.

"Ми сподівалися, що все буде добре, що вона кудись сховалася, до останнього вірили, молилися", - розповіла сестра загиблої.

У вівторок, 11 травня, всю ніч жителі Казані йшли до гімназії №175, щоб вшанувати пам'ять загиблих дітей і вчителів. Вони приносили квіти, свічки та дитячі іграшки. Щоб уникнути тисняви, Росгвардія організувала коридор і пропускала до будівлі по 20 осіб.

Нагадаємо, вранці 11 травня 19-річний Ільназ Галявієв влаштував вибух і стрілянину в гімназії № 175 на вулиці Файзі в Казані. Теракт призвів до загибелі дев'ятьох осіб, більша частина з яких - учні восьмого класу. Після теракту "казанський стрілок" планував вчинити самогубство, але був затриманий правоохоронцями.