RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Путін і два Лукашенки: в Сочі пройшли неформальні переговори лідерів РФ і Білорусі - відео

У суботу, 29 травня, президент Росії Володимир Путін продовжив свою зустріч в місті Сочі з невизнаним лідером Білорусі Олександром Лукашенком, запросивши його на яхту. Білоруського лідера супроводжував його син Микола.

Відео з фрагментами цієї зустрічі опубліковано в Telegram-каналі "РИА Новости".

Як видно на знятих кадрах, Путін привітав своїх білоруських гостей на яхті потиском руки, під час бесіди російський і білоруський лідер милувалися дельфінами, що пропливали повз, а потім продовжили розмову за обіднім столом. До обіду приєднався і Микола Лукашенко.


Як повідомляє російське інформагентство, під час зустрічі Путіна і Лукашенка було вирішено питання про другий транш російського кредиту в сумі 500 млн доларів до кінця червня. Крім того білоруський і російський лідери доручили міністерствам транспорту організувати повітряне транспортне сполучення з урахуванням авіаблокади, яку оголошено країнами Євросоюзу через ситуацію з літаком Ryanair в Мінську.

Путін також обговорив з Лукашенком затримання в Мінську росіянки Софії Сапеги, але до чого конкретно домовилися лідери двох країн не повідомляється.

Як повідомляв "Апостроф", Євросоюз офіційно заборонив білоруським авіакомпаніям польоти над територією країн-членів ЄС і закликав авіакомпанії відмовитися від польотів над територією Білорусі.