RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Не виходить на зв'язок: у Мінську після екстреної посадки літака затримали дівчину Протасевича

У Мінську після екстреної посадки літака, що летів з Афін до Вільнюса, і затримання колишнього головного редактора Telegram-каналу Nexta, який висвітлював протести в Білорусі, Романа Протасевича також була затримана його дівчина - Софія Сапега.

Про це повідомляє "Російська служба ВВС".

23-річна Сапега є громадянкою Росії, вона летіла до Вільнюса разом з Протасевичем. Дівчина навчається в магістратурі Європейського державного університету у Вільнюсі за програмою "Міжнародне право і право Європейського союзу".

За словами представника університету Максима Мілти, після затримання на зв'язок вона не виходила.

"Європейський гуманітарний університет докладає всіх зусиль для якнайшвидшого звільнення Софії Сапеги", - сказав він.

Відомо, що Сапега народилася в Росії, але більшу частину життя провела в Білорусі. У Литві у неї була тимчасова посвідка на проживання. З Протасевичем Сапега познайомилася близько півроку тому.

"Політикою не цікавилася, але хвилювалася за долю рідних для себе країн - Білорусі та Росії. Упевнений, що затримання Софії має під собою тільки одну причину - чинити тиск на Романа. Так як інших причин об'єктивно немає", - припустив одногрупник дівчини.

Як повідомляв "Апостроф", у неділю, 23 травня, білоруські силовики атакували в небі цивільний борт Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса зі 123 пасажирами на борту. Пілоти до останнього намагалися дотягнути до литовського кордону, але змушені були посадити літак через погрози.