RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Лукашенко "натякнув" на можливість визнання ЛДНР: Гармаш пояснив, що за цим стоїть

Згода невизнаного лідера Білорусі Олександра Лукашенка на приїзд в країну так званих "слідчих" з окупованого Донбасу для допиту затриманого опозиційного журналіста Романа Протасевича свідчить про фактичне визнання маріонеткових "республік" ЛДНР на Донбасі.

Про це написав на своїй Facebook-сторінці донеччанин в українській делегації в ТКГ Сергій Гармаш.

Про те, що представники ЛНР, які "порушили" кримінальну справу проти Романа Протасевича можуть відвідати для допиту Білорусь, Лукашенко заявив під час засідання за участю членів уряду, на якому обговорювалася його поїздка в Сочі для переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним.

"На Донбасі порушено кримінальну справу щодо цих персоналій. На що я сказав президенту Путіну, це я йому нагадав, що порушено кримінальну справу, і сказав, що, якщо у них [слідчих, що ведуть цю справу] будуть питання до них, - ласкаво просимо до нас, будь ласка, задайте їм питання", - сказав тоді білоруський лідер.

На думку Сергія Гармаша, таке запрошення "слідчих" з ОРДЛО для допиту затриманого опозиціонера Романа Протасевича є де-факто визнанням "державності" ЛНР.

"Безумовно, це [заява Лукашенка] продуманий і демонстративний крок. Причому, показово, що запрошення маріонеткових "слідчих" "республік" він відправив через справжню другу сторону конфлікту - президента Росії. Звичайно, після цього у Москви практично не може бути аргументів проти перенесення переговорного процесу з Білорусі в іншу країну. Після цієї заяви Мінськ уже відкрито перестав бути нейтральним", - написав, зокрема, Гармаш.

Як повідомляв "Апостроф", невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко, який недавно зустрічався з главою Росії Володимиром Путіним в Сочі, заявив, що в Білорусь в разі "активізації в НАТО" буде перекинуто російські війська.