RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Медведєв, "качечка" і Шойгу стали героями нової карикатури перед виборами в Росії

Список провладної партії "Єдина Росія" на виборах до Державної думи Російської Федерації очолив не Дмитро Медведєв, а міністр оборони Сергій Шойгу. Відомий художник Сергій Йолкін вирішив тонко й іронічно показати, що Медведєв поставив не на тварину.

Відповідну карикатуру опублікував Telegram-канал DW Главное.

У суботу, 19 червня, на передвиборчому з'їзді єдинороси визначилися з федеральної частиною свого партійного списку. Було прийнято пропозицію президента Володимира Путіна про висунення: міністра оборони Сергія Шойгу, міністра закордонних справ Сергія Лаврова, головного лікаря лікарні в Комунарці Дениса Проценка, голови фонду "Талант і успіх", співголови Центрального штабу ОНФ Олени Шмельової та уповноваженої з прав дитини Анни Кузнєцової.

Варто відзначити, що на виборах у 2011-му і 2016-му кандидатів від російської партії влади очолював Дмитро Медведєв.

Надихнувшись результатами з'їзду, Йолкін зобразив Шойгу на ведмеді з табличкою "Номер 1" в руці, а Дмитра Медведєва поруч з істеричною качкою. Таким чином автор натякнув на горезвісну "качечку Медведєва", яка стала мемом після відомого розслідування Фонду боротьби з корупцією.

У фільмі-розслідуванні йшлося про секретну дачі Медведєва, де був помічений ставок з будиночком для качки. Відтоді "качечка Медведєва" стала символом путінського режиму і надмірних витрат представників влади.

Крім того, гумових качок жовтого кольору можна було побачити на протестних мітингах опозиції.

Раніше ми писали, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу розпорядився наростити угруповання російських військових в Криму нібито для надання допомоги населенню півострова, яке постраждало через повінь.