RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

С-400 для диктатора: у Росії заявили про допомогу Лукашенку із озброєнням

Росія готова поставити Білорусі, з якою вони нещодавно розпочали військові навчання, системи ППО С-400, проте офіційних переговорів із цього приводу поки що не ведуть.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Цього року з Білоруссю були підписані контракти на постачання авіаційної техніки, у тому числі винищувачів та вертольотів, а також засобів ППО та іншої продукції військового призначення", - заявив голова Федеральної служби з військово-технічного співробітництва РФ Дмитро Шугаєв.

Він також додав, що Росія готова поставити озброєння, як тільки з'явиться відповідна заявка.

"Буде заявка - постачатимемо. Невже ми не поставимо С-400 союзній державі? Але поки ніяких заявок немає. Як отримаємо - розглядатимемо", - сказав він.

Шугаєв уточнив, що співпраця з Білоруссю ведеться на регулярній основі.

"Там дуже багато є взаємин по лінії прямого договору про ВТС на ліцензійній основі безпосередньо з підприємствами-виробниками", - додав він.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що з Росією погоджено постачання озброєння республіці до 2025 року, на суму понад мільярд доларів. Крім того, ще на початку вересня він говорив, що РФ поставить десятки літаків, гелікоптерів та засоби ППО включаючи С-400.

Читайте матеріал: Росія не зачепить Польщу і Литву, а нам потрібно планувати найгірший сценарій.