RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Живих немає: кількість загиблих на шахті в Росії зросла в рази

У четвер, 25 листопада, на вугільній шахті "Ліствяжная" в Кемеровській області Росії сталося задимлення. За попередніми даними внаслідок НП загинуло 52 особи, включаючи шістьох гірничорятувальників.

Про це повідомляє "ТАСС" із посиланням на власне джерело в екстрених службах РФ.

"За попередніми даними, у шахті нікого не залишилося живими. Загинули 52 людини, включаючи рятувальників ", - сказав співрозмовник агентства.

Наразі більшість тіл загиблих перебувають у шахті. Їх піднімуть на поверхню після стабілізації температури та концентрації метану.

У рамках розслідування кримінальної справи про загибель шахтарів затримано директора шахти "Ліствяжная", його першого заступника і начальника ділянки, повідомили в слідчому комітеті РФ.

"У ході початкових слідчих дій встановлено, що затримані допустили порушення вимог промислової безпеки небезпечних виробничих об'єктів. В результаті сталося газодинамічне явище, почалося задимлення вентиляційного штреку ділянки №4, внаслідок чого робочі, що перебували у шахті, задихнулися ", - зазначили в СК.

Як повідомляв "Апостроф", в балонах гірничорятувальників, які проводили рятувальну операцію на далекому рубежі шахти, закінчився кисень і вони загинули.