RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Росії загинув одіозний націоналіст Просвірнін - знайшли голим та з ножем: фото та відео

У понеділок, 27 грудня, в Москві при падінні з вікна житлової багатоповерхівки розбився одіозний засновник і головний редактор націоналістичного проекту "Супутник і Погром" Єгор Просвірнін.

Відповідне відео опублікував Telegram-канал "Підйом".

За словами очевидців, спочатку 35-річний Просвірнін викинув із вікна 5-го поверху житлового будинку, розташованого на Тверському бульварі поряд із рестораном “Вірменія”, ніж та газовий балончик, а потім вистрибнув сам. При цьому він був без одягу.

Смерть Просвірніна підтвердив політик Роман Юнеман: Я з дружиною його говорив. На жаль, так. Він випав із вікна, це правда, деталей не знаю. Я його два тижні тому бачив, він був цілком у нормальному робочому стані”.


У соцмережах зазначають, що у квартирі Просвірніна були гості, а перед падінням сусіди чули крики. Тіло загиблого впізнали дружина та мати, які приїхали на місце події.

Довідка

Єгор Просвірнін народився у Владивостоку. Починав свою кар'єру журналіста у виданнях про відеоігри. Ставши популярним блогером, відкрив "Супутник і Погром", який, попри критику на адресу Кремля, підтримав анексію Криму та окупацію Донбасу.

У січні 2016 року Просвірнін, разом із письменником Едуардом Лимоновим, колишнім польовим командиром донбаських сепаратистів Ігорем Стрєлковим та іншими відомими націоналістами створили організацію "Комітет 25 січня", яка змінивши назву на "Общерусский національний рух", незабаром припинила своє існування.

Націоналістичне видання "Супутник і Погром", яке і принесло популярність Єгору Просвірніну, підтримувало проросійських сепаратистів на Донбасі. Примітно, що його було закрито після блокування Роскомнаглядом та сервісом для оплати підписок.

Варто зазначити, що один із лідерів російських націоналістів Максим Тесак за таємничих обставин помер у в'язниці рік тому.

Раніше ми писали, що у Росії помер відомий священник РПЦ, який закликав до окупації України.