RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Грім" серед ясного неба: Росія вирішила побрязкати ядерною зброєю

Росія, яка раніше погрожувала, що розмістить у Білорусі ядерну зброю, на початку 2022 року планує провести навчання стратегічних ядерних сил.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело, близьке до Міноборони Росії.

Як повідомив співрозмовник агенції, стратегічні командно-штабні навчання (СКШН) "Гром" за участю всіх трьох компонентів стратегічних ядерних сил (СЯЗ) РФ відбудуться на початку 2022 року.

"Навчання "Гром" за участю російської ядерної тріади заплановано на початок 2022 року", - сказав він.

Офіційного підтвердження цієї інформації видання не має.

Зазначимо, навчання із СЯЗ проводяться щороку. Як правило, під час них підводний ракетоносець Північного флоту запускає міжконтинентальну балістичну ракету (МБР) по полігону Кура (Камчатка). Крім того, атомна субмарина Тихоокеанського флоту запускає МБР по цілі на полігоні Чижа на півночі Росії.

Крім цього, проводиться навчально-бойовий пуск МБР зі складу Ракетних військ стратегічного призначення, крилаті ракети запускають літаки Дальньої авіації ВКС РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше сенатор від Республіканської партії США Роджер Вікер, який входить до Комітету з питань збройних сил, заявив, що Сполучені Штати не лише можуть вступити у велику наземну війну, щоб захистити Україну від російської агресії, але й не виключають можливості за певних обставин першими застосувати ядерну зброю проти РФ.