RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Алмати йдуть вуличні бої: силовики душать мітингувальників газом

У вівторок, 4 грудня казахстанські силовики застосували сльозогінний газ проти мітингувальників у центрі Алмати. На площі Республіки та на підходах до неї зібралося кілька тисяч активістів.

Про це повідомляє інтернет-видання Vласть.kz.

Фото: @F9RDegacoItONHY

Усе нові протестувальники підтягуються до центру майдану. Частину з них силовики відтіснили з площі на вулицю Желтоксан, але люди не розходяться. Вони навіть намагаються штурмувати автомобілі силовиків, з яких їх закидають світлошумовими гранатами – вони у відповідь кидають у них палиці та інші предмети.

Згодом протестувальники почали покидати площу, одні пішли у бік вулиці Желтоксан, інші - вгору проспектом Назарбаєва. Там проти учасників акції протесту силовики знову застосовували сльозогінний газ.

В Алмати на перетині проспекту Достик та вулиці Сатпаєва пролунали звуки, схожі на вибухи. За деякими даними, силовики застосували світлошумові гранати. Водночас будівля місцевої адміністрації, що знаходиться поряд, оточена бійцями СОБРу, повідомляє у Twitter блогер @F9RDegacoItONHY.

Фото: @F9RDegacoItONHY

Як пише видання в районі торгового дому Promenade відбулася сутичка протестувальників із поліцією. Машина копів спробувала зупинити натовп і практично в'їхала в нього, протестувальники закидали її у відповідь.

Фото: @F9RDegacoItONHY

Нагадаємо, протести в Казахстані охопили ключові міста: силовики проводять масові затримання .