RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Казахстані горять адмінбудинки - поліція застосувала водомети: відео сутичок із протестувальниками

Зранку 5 січня в Алмати (Казахстан) тривають сутички між протестувальниками та поліцією. Силовики застосували не лише сльозогінний газ та світлошумові гранати, а й водомети.

Як повідомляють у Facebook-групі Kriminaldy Qazaqstan, у будівлі акімату (міської адміністрації) розпочалася пожежа.

Біля будівлі адміністрації перебувають кілька тисяч протестувальників, усередині палає полум'я, пише у Facebook Самат Узаков.

Водночас, в Актобі водометами розганяють протестувальників, які намагаються захопити будівлю акімату. Чути також вибухи та стрілянина.


Самат Узаков наголосив, що градус придушення протесту в Алмати зростає, на вулиці міста виведено тисячі військових.


Біля обласної адміністрації йде масове зіткнення протестувальників із поліцією.



Нагадаємо, протести розпочалися 2 січня у Мангістауській області Казахстану і до 4 січня поширилися по всій країні, вони супроводжуються зіткненнями з поліцейськими. Президент Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про відставку уряду, поклавши на нього провину за "допущення протестної ситуації". Крім того, Токаєв доручив запровадити держрегулювання цін у країні на соціально значущі товари, а також на бензин та дизель. Також він запроваджує мораторій на підвищення комунальних тарифів для населення терміном на 180 днів. Проте, судячи з усього, це не врятувало ситуацію.