RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У столиці Казахстану оголошено режим НП: що зараз відбувається у країні

У столиці Республіки Казахстан Нур-Султані влада запровадила режим надзвичайного стану - протести продовжуються і в інших регіонах країни.

"Апостроф" публікує фото та відео, а також повідомляє про ситуацію в країні на даний момент.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про запровадження надзвичайного стану у столиці країни. Режим НП вводиться з 5 до півночі 19 січня, повідомляє російський "Інтерфакс".

Крім того, ЗМІ повідомляють, що в Алма-Аті горить будівля резиденції глави Казахстану - пожежники підтвердили цю інформацію. Також "Радіо Азаттик" повідомило, що в Алма-Аті горить офіс партії "Нур Отан".

Telegram-канал Zakon.kz повідомляє, що резиденція президента в Алма-Аті взята протестувальниками.

Фото: "Радіо Азаттик"

Паралельно в Мережі почали з'являтися відео зіткнень протестувальників із силовиками у різних регіонах Казахстану.

Тим часом, Telegram-канал GlobakCheck повідомив , що оператор Казахтелеком відключив інтернет у всій країні. Крім того, зазначається, що влада почала блокувати веб-версію Telegram і намагатися блокувати сам месенджер у всій країні, а також блокувати VPN і протокол OpenVPN.

Нагадаємо, протести розпочалися 2 січня у Мангістауській області Казахстану і до 4 січня поширилися по всій країні, вони супроводжуються зіткненнями з поліцейськими. Президент Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про відставку уряду, поклавши на нього провину за "допущення протестної ситуації". Крім того, Токаєв доручив запровадити держрегулювання цін у країні на соціально значущі товари, а також на бензин та дизель. Також він запроваджує мораторій на підвищення комунальних тарифів для населення терміном на 180 днів. Проте, судячиз усього, це не врятувало ситуацію.