RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Водять побитих військових голими вулицями: президент Казахстану розповів про "звірства" протестувальників

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв в ефірі державного телеканалу "Хабар 24" повідомив про загиблих і поранених під час протестів.

Про це пише "Інтерфакс".

За його словами, ситуація загрожує безпеці всіх жителів Алмати.

"Є вбиті і поранені, натовпи бандитних елементів б'ють військовослужбовців і знущаються з них, голими водять по вулицях, наражають на жінок, грабують магазини. Це терпіти не можна. Окрім Алмати обстановка розжарилася і в деяких інших центрах, у зв'язку з чим у ряді регіонів мною введено надзвичайний стан" , - сказав президент.

Також Токаєв очолив Раду безпеки республіки, якою раніше керував екс-президент Нурсултан Назарбаєв. Наприкінці він додав, що їхати з країни не має наміру.

"Мій конституційний обов'язок - бути разом із народом. Разом ми подолаємо цю чорну смугу в історії Казахстану, вийдемо з неї сильними", - заявив Токаєв.

Нагадаємо, у 2014 році російським журналістам дала інтерв'ю якась Галина Пишняк, яка стверджувала, що українські військові у Слов'янську нібито прибили цвяхами трирічного хлопчика на дошку оголошень та змусили його матір дивитися, як він помирає.

Як виявилося, це був фейковий веб-сюжет російських пропагандистів.

Раніше "Апостроф" писав, що казахстанські силовики очистили від протестуючих проти влади аеропорт Алмати, повітряні ворота країни повертаються до штатного режиму роботи.