RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Білоруси в шоці від натовпу п'яних російських військових: бояться за дочок та окупації

Серед жителів Білорусі спостерігається страх перед російськими військовими на тлі спільних навчань "Союзна рішучість - 2022" - багато хто боїться за своїх дітей, а також побоюються нетверезих військовослужбовців РФ.

Про це повідомляє сайт "Білоруська правда".

За словами військово-політичного експерта, Юрія Бараневича, скільки би не казали про те, що російських військових вийдуть з країни після закінчення навчань, сумніви в цьому все одно залишаються.

Жителі низки регіонів Білорусі бояться самих відпускати дівчаток-старшокласниць до школи, зазначає експерт. Він додав - російські військові, серед яких є чимало відірваних від свого будинку впродовж кількох місяців, "дивляться на все і всіх із палаючими очима, особливо залитими алкоголем".

Також напруга посилює не лише саму наявність великої кількості російських військових зі зброєю в руках, скільки наявність серед них чималої кількості людей неслов'янської національності.

"Ці люди зазвичай дивляться на тебе похмуро і не сприймаються як "свої", а якщо врахувати загальну напругу в суспільстві, то такі страхи швидше і не марні. Тим більше, у всіх є зброя, всі " трохи перезбуджені" навчаннями та можливою готовністю" стати грудьми на захист рубежів" – у таких ситуаціях люди не завжди адекватні", - пише Бараневич. Під "захистом рубежів", мабуть, мається на увазі можлива війна з Україною, адже навчання проходять біля її кордонів.

Раніше експерт Юрій Бараневич розповів про проблему спільних російсько-білоруських військових навчань "Союзна рішучість". За словами експерта, ситуація з COVID-19 у Білорусі, згідно з офіційною статистикою, б'є всі сумні рекорди.

Також Бараневич заявив, що білоруси чекають на відхід російської армії з території своєї країни.