RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Навіщо ви до нас їдете? Реакція росіян на наплив біженців із Донецька

Заява самозваного "глави ДНР" Дениса Пушиліна про масову евакуацію сотень тисяч жінок, стариків і дітей з окупованої території до Росії викликала масову паніку в Донецьку та Луганську.

В окупованих містах жителі взяли в облогу банкомати та автозаправки, а найнетерплячіші не стали чекати офіційної евакуації і їдуть на особистому автотранспорті. На кордоні з РФ з'явилися кілометрові черги з авто біженців, наляканих російською пропагандою.

На той час росіяни не дуже зраділи нашестю жителів Донбасу. Сайт "Апостроф" зібрав найяскравіші коментарі.

"Навіщо вони їдуть до нас у область?" - "Як можна тікати, залишивши свою батьківщину?" - "Чого побігли? Хочете незалежності, то вперед в окопи, а то як щури з тонучого корабля побігли з метою за наш рахунок пожити. Типові пацреоти". - "А хто батьківщину захищатиме?" - "У нас люди і без війни до інших країн їдуть, а тут чого чекати?" - "Душните так, ніби не РФ їм видала паспорти". - "Пробка? У Москві щодня виходить люди евакуюються". - "Мрія будь-якого росіянина, щоб пробка з Москви була з мігрантів)))" - "Блін, люди, ви там жили всі ці 8 років, і дотерпіли до години Х? Раніше не могли виїхати?" - "Ясна багатоходівка, вивезли мирне населення під приводом нападу, тепер Донбас і Луганськ будуть готові до війни". - "Хай санітарками йдуть, патрони підносять. А то одразу втікати мля і бабло з наших кишень висмоктувати. У нас он нехай краще другу гілку метро побудують або екад далі розширюють, а не цим біженцям бабло відстібають", - пишуть росіяни.

Нагадаємо, що міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував "евакуацію" Донецька та Луганська: за його словами, російським маріонеткам потрібен безлюдний Донбас.