RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Стрілецький бунт – 2”. У Росії тисячі контрактників відмовилися воювати в Україні

У Білгородській області РФ, розташованій на східному кордоні України, у військовослужбовців виник заколот. Близько 5 тисяч контрактників, яких готували до вторгнення в Україну, відмовилися їхати воювати.

Про це із посиланням на свої джерела повідомляє "Обозреватель".

За даними видання, свою відмову від участі в бойових діях в Україні контрактники обґрунтували тим, що це не передбачено їхніми контрактами.

Як пише "Обозреватель", реальна причина, яка змушує російських військових ризикувати бути підданими кримінальному переслідуванню з боку влади, полягає у страху. Окупанти шоковані професіоналізмом ЗСУ і тим величезним збитком у техніці та живій силі, якого українські воїни вже завдали ЗС РФ та іншим силовим підрозділам, яких Росія відправила до України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що лише протягом доби 26 лютого окупанти втратили від вогню ЗСУ півтора десятки повітряних суден, колону військової техніки та ешелон пального. За три дні боїв в Україні було знищено близько п'яти тисяч окупантів.

Також повідомлялося, що в окупованому Криму в Перевальному 53 % призовників розбіглися, відмовляються йти до армії та брати участь в операції проти України.