RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

"Потрібно домовлятися та виводити війська": серед росіян паніка після атаки на нафтобазу в Бєлгороді

Уранці в п'ятницю, 1 квітня, в російському місті Бєлгород, яке межує з Україною, після вибухів спалахнула пожежа на нафтобазі. Російська влада заявила, що це нібито сталося в результаті авіаударів ЗСУ, і росіяни почали панікувати.

Реакцію росіян на вибухи у Білгороді зібрав Telegram-канал Київ INFO.

Зазначимо, українська сторона не підтверджує обстрілу нафтобази в Бєлгороді. Таким чином ці вибухи можуть бути російською провокацією.

Більше того, у мережі з'явилися ролики з нібито українськими гелікоптерами, які обстріляли російську нафтобазу. Проте на них - російський вертоліт Ка-52 "Алігатор", яких немає на озброєнні України. Крім того, на думку журналістів InformNapalm, українські вертольоти в принципі не змогли б потрапити на територію РФ, оскільки її кордон "усіяний" системами протиповітряної оборони.

Але незважаючи на це, в соцмережах росіяни влаштували істерику з приводу того, як українські вертольоти могли залетіти на їхню територію, коли їм ще в перші дні війни відрапортували, що Україна нібито більше не має авіації. Інші запитують, чому не спрацювала ППО.

Деякі навіть висловлюють повагу професіоналізму українців, висловлюють сумніви, що влада розповідає їм правду про війну в Україні та закликає виводити війська з нашої країни.

"По ходу, все ж таки потрібно домовлятися і виводити війська. Сили рівні і подальша війна посилить санкції та збільшить кількість жертв", - пише один із коментаторів.

Як повідомляв "Апостроф", після вибуху на нафтобазі, у Бєлгороді вишикувалися черги на заправки.