RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ганьбила російську армію: у РФ журналістку затримали за "українські" кольори одягу

У Росії набирають обертів політичні репресії. Раніше до правоохоронних органів там потрапила вчителька за правдиву розповідь про війну в Україні, тепер поліція у Красноярську затримала журналістку Марію Антюшеву, звинувативши її у "дискредитації збройних сил РФ". Сама журналістка назвала це помстою за фото у соцмережах в одязі жовто-блакитного кольору.

Про це пише Сибір.Реалії.

"У поліцію мене везли відразу два майори МВС. Я вважаю, це успіх. Звинувачують у дискредитації ЗС РФ", - повідомила Антюшева.

У матеріалах справи наводяться кілька публікацій журналістки у соцмережах, у тому числі з цифрами, які показують щорічне зниження жертв "озброєної агресії з боку України" на території ОРДЛО. З цієї інформації Антюшева зробила висновок, що конфлікт на Донеччині стихав, а не "розгорявся".

Сама Антюшева іронізує, що їй “пошили” справу за фото у Facebook, де вона у жовтій водолазці та блакитній пов'язці на пресконференції МВС краю. Але справжньою причиною переслідування журналістка не вважає сам знімок, він просто привернув увагу до її соціальних мереж.

У результаті суд у Красноярську оштрафував Марію Антюшеву на 30 тисяч рублів за дискредитацію армії РФ. Журналістка має намір оскаржити це рішення.

Раніше українська актриса Наталка Денисенко розповіла, чому артисти у РФ мовчать про війну – їх стримує страх ув'язнення.