RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Пропав безвісти посеред моря: батькові моряка з крейсера "Москва" надійшла дика відповідь з Міноборони РФ, фото

Батьку російського строковика, який, ймовірно, затонув на знищеному українцями крейсері "Москва", повідомили, що морське судно не входило до територіальних вод України, а солдат вважається безвісти зниклим.

Про це йдеться у відповіді російської прокуратури на звернення Дмитра Шкребця - батька матроса-строковика Єгора Шкребця, який зник на "Москві", повідомляється в одному з Telegram-каналів.

"Пошукові заходи позитивного результату не принесли, зараз місцезнаходження вашого сина не встановлено", - йдеться в документі.

Більше того, солдати навіть не мають наміру "шукати далі" - "У зв'язку з відсутністю підстав заходи прокурорського реагування не здійснювалося".

Повідомляється, що командиром військової частини 84201 видано наказ, відповідно до якого Єгора Шкребця оголошено безвісно відсутнім у військовій частині. Варто уточнити, що хлопець як солдат строкової служби взагалі не повинен був опинитися на кораблі, який бере участь у військових діях. Тим не менш, він працював там кухарем. На крейсері взагалі до половини команди могли бути строковиками.

Раніше ми писали, хто допоміг Україні затопити легендарний крейсер "Москва".