RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На крейсері "Москва" була ядерна зброя: чи могла Росія завдати удару

На борту російського ракетного крейсера "Москва", знищеного ЗСУ, знаходилися ракети з ядерними боєголовками. Зараз у Чорному морі перебуває 20 кораблів країни-агресора, і, ймовірно, на деяких з них також є тактична ядерна зброя.

Таку думку висловив перший заступник голови Спілки офіцерів України Євген Лупаков, пише "Обозреватель".

За його словами, на борту "Москви" було щонайменше дві ракети з ядерними боєголовками, але потрапивши на дно моря вони не становлять небезпеки.

"З ядерних боєголовок жодного витоку бути не може, тому що там стоїть великий захист. Якщо вони не пошкоджені. А вони, я впевнений, не пошкоджені, тому що на сьогоднішній день радіаційне тло там не підвищене", - пояснив Лупаков.

Водночас, на його думку, російські кораблі, що зайшли в Чорне море, ймовірно, мають на борту крилаті ракети "Калібр" і тактичну ядерну зброю. Удар із нього міг би завдати шкоди, порівнянної з "половиною Хіросіми або половиною Нагасакі". Однак Росія не вдасться до цього, оскільки в цьому випадку вона відразу отримала б удар у відповідь від союзника України.

"Щойно буде застосовано навіть тактичну зброю, одразу ж парочку стратегічних ударів буде завдано по Москві, і на цьому питання буде закрито", - зазначив офіцер.

Як повідомляв "Апостроф", флагман Чорноморського флоту РФ - ракетний крейсер "Москва" - внаслідок затоплення, спричиненого попаданням українських "Нептунів", міг втратити до половини екіпажу .