RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росія охоплена масштабними пожежами - горять ліси, села та міста: фото та відео

У Росії спалахнули масштабні пожежі. Зокрема полум'я вирує Красноярському краї та під Омськом, є загиблі та постраждалі.

Про це повідомляє "Тайга.Інфо".

Великі пожежі у різних населених пунктах спалахнули у Красноярському краї. Вогнем охоплено понад 60 будівель, дві пілорами, дитячий садок, медпункт. Повідомляється про жертви, серед яких є діти. Двоє дітей загинули у селі Талажанка Казачинського району. Ситуація ускладнюється сильним вітром. У регіоні оголошено режим НС.


Пожежі також вирують у столиці Хакасії Абакані, де вогонь вже знищив 30 будівель та пошкодив понад 500 садових ділянок, постраждала як мінімум одна людина. У МНС РФ прогнозують погіршення ситуації.

Крім того, вогнем знищено понад 80 будинків у Називаївську Омської області. Постраждали семеро людей. Десятки будівель знищено і в інших районах регіону.

За попередніми даними, пожежа могла розпочатися після того, як заіскрився трансформатор по сусідству з місцевим будинком для людей похилого віку. Вогонь швидко перекинувся на суху траву, а нею — на будівлі. Від багатьох знищених будівель залишилися лише труби.


Крім Називаєвська серйозні пожежі охопили село Верблюжжя в Саргатському районі (16 будов, включаючи чотири житлові будинки та п'ять нежитлових) та в поселенні Новоолександрівка (10 будов).

Як повідомляв "Апостроф", увечері в п'ятницю, 6 травня, в Росії, в селі Михайлове, Курського району спалахнула сильна пожежа.