RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Окраїни "відваляться", а Путін зникне: опозиціонер описав майбутнє Росії

Запроваджені Заходом економічні санкції проти Росії через те, що розв'язала війну в Україні, можуть призвести до розпаду РФ. Російські регіони, багаті на природні ресурси, можуть відмовитися "годувати Москву".

Таку думку висловив російський опозиціонер, очільник Фонду "Стоп Інформ Терор Росії" Герман Обухов, пише Obozrevatel.

Він вважає, що Володимир Путін може залишитися не тільки без президентського крісла, а й без країни.

"РФ припинить існування, і тоді Путін кудись зникне. Зараз економіка Росії котиться вниз, без світла в кінці тунелю, тому, що робитимуть провінції, яких "доїтиме" Москва, не зрозуміло", - зазначає російський опозиціонер.

Він переконаний, що першим може відокремитися Далекий Схід, де ще до розпаду СРСР були проти верховенства Москви. Північний схід Росії може "втекти у Європу", а багата на алмази Якутія може оголосити про свою незалежність.

"Далекий Схід може сказати: "Навіщо мені вас годувати? У нас краби, ліс, риба, ми обійдемося без вас. Буде у нас своя ДНР – Далекосхідна народна республіка", - зауважив він.

До цього часу центральна влада може вже не мати сил, щоб придушити протести та утихомирити невдоволених, вважає Герман Обухов.

Раніше ми писали, що в РФ заявили про готовність в обмін на зняття санкцій допомогти подолати продовольчу кризу за рахунок експорту зерна та добрив.