RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Білорусі масово роздають повістки та проводять навчання: чи є загроза наступу

У Білорусі військовозобов'язаним громадянам роздали повістки і після проходження військкоматів вони поїдуть на навчання, які триватимуть до 8 липня.

Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов в ефірі YouTube-каналу "Фейгін LIVE".

За його словами, до цього часу буде також закрито повітряний простір.

"У Білорусі розпочалися навчання з військкоматами і там військкомати розіслали сьогодні повістки. Вони проводитимуть навчання з мобілізації військовозобов'язаних", - сказав Жданов.

Він зазначив, що чоловіки мають прийти у військкомати 17-18 червня.

Згідно з аналізом дій у республіці, загроза вторгнення в Україну з її боку зберігається. Тому 15 червня президент України Володимир Зеленський зібрав засідання ставки головнокомандувача, де виробилися превентивні заходи, щоб не допустити швидкого просування військ противника.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов у ефірі програми "Говорить великий Львів".

"Вчора (15 червня – ред.) президент зібрав ставку, і промовлялося саме це питання – питання Білорусі. Давали оцінку всі наші органи, які до цього причетні – що відбувається, в якому стані перебуває сьогодні військо Білорусі, скільки там військових РФ, які плани.Все це знаходиться на контролі нашого президента, і ставка вчора саме з цього приводу працювала досить довго. І я вважаю, що досить ефективно. В результаті є доручення - зараз проходитиме перевірка в чотирьох областях стану підготовки у випадку, якщо проходитимуть повторні виклики для нашої країни", – розповів Данилов.

Раніше ми писали, що відомий білорус оцінив рівень загрози нападу Білорусі на Україну.