RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Казахстан розриває відносини з Росією: де помилився Путін

Російські аналітики сильно помилилися у своїх розрахунках щодо Казахстану, оскільки це країна східна, яка діятиме у своїх інтересах, і навіть частка впливу Росії на Казахстан у нафтовому секторі не допоможе Кремлю у прагненні знайти в особі цієї країни вірного союзника.

Про це повідомив дипломат Руслан Осипенко в етері Апостроф TV.

"Це слабенькі аналітики в Москві просто, дуже слабенькі. Якщо б вони подивилися на низку нюансів, проаналізували їх, вони би зрозуміли, що Казахстан – це, перш за все східна країна. Не варто очікувати на якісь емоційні речі: я тобі допоміг, значить і ти мені допоможи. Ні, країна буде діяти в своїх інтересах", - зазначив дипломат.

За його словами, нафтогазовий сектор у Казахстані – економічна платформа для того, щоб розвивати цю незалежну державу. Найбільші сектори впливу у цьому напрямі належать Китаю.

"Британці добувають нафту, китайці і десь 10-15% — це "Роснєфть" та інші російські компанії. Тобто сегмент Росії в найбільшому секторі — це якраз і доля впливу Росії в цій країні. Ну, допомогла вона. Чи могла вона розраховувати на щось, коли там є більші інвестори, які вклали більше коштів, мають більший вплив? Безперечно ні", - вважає Осипенко.

Як заявив дипломат, події в Україні та січневі мітинги в Казахстані показали, що російським аналітикам ще необхідно тренуватися.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Казахстан розпочав ті самі процеси з Росією, що й Україна 15 років тому – дипломат