RU  UA

Кількість 500-х зростає, як гриби після дощу: в армії РФ виникла велика проблема

В росії почала стрімко зростати кількість відмов від участі у війні проти України. Нині кількість так званих "500-х" стала більшою за число людей, які долучаються до лав російської армії.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив екс-депутат держдуми рф Ілля Пономарьов.

"Звичайно, російське керівництво наполягає на потенційному прибутку, який можуть отримати добровольчі батальйони або люди, які до них долучаються і будуть воювати в Україні. Але коли вони приїжджають і бачать справжню ситуацію, вони починають відмовлятися. Ми зараз спостерігаємо дуже багато інформації, про яку йдеться в різних "патріотичних" пабліках російської федерації, різні пани Стрєлкови про це говорять. Зараз кількість так званих "500-х", тобто людей, які відмовляються служити і повертаються додому, більше за кількість людей, які приїжджають та приєднуються до лав російської армії", - пояснив Пономарьов.

За словами політика, риторика про "святу" війну вже не працює, тож людей заманюють до армії рф грошима.

"Росіяни просто не розуміють, чому саме це повинно бути їх війною, за що вони борються. Пан путін намагається це перетворити на якусь релігійну війну. Тобто, що українці – зрадники, ми один народ, а вони пішли неправильним шляхом, я вимагаю їх повернути. Як ми знаємо, найбільш кровопролитні війни саме релігійні. Ця риторика зараз вже дуже погано працює. Тобто люди, яких від самого початку це купувало, їх кількість зараз суттєво зменшується. Зараз тільки гроші, а під час війни це поганий мотиватор, тому що люди просто бояться", - резюмував Пономарьов.