RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Убивство дочки Дугіна: хто і яке "послання" відправив Путіну

В історії із вбивством дочки ідеолога "руского міра" Олександра Дугіна - Дарії Платонової - нема "українського сліду". Вона стала жертвою фатальної помилки під час підкилимової боротьби в оточенні президента РФ Володимира Путіна.

Про це військовий оглядач, головний редактор сайту "Апостроф" Денис Попович пише на своїй сторінці у Facebook.

На його думку, кілери хотіли ліквідувати саме Олександра Дугіна - одного з найважливіших ідеологів і теоретиків просування "руского міра", який доводив необхідність російської експансії на пострадянському просторі.

"З цієї причини Дугін є досить символічною постаттю у нинішньому російському істеблішменті, хоча не ухвалює якихось важливих рішень", - вважає військовий оглядач.

"Але в очах тих, хто цікавився його "творчістю" в Україні, Дугін - не більш, аніж старигань, який вижив з розуму. А його дочку, яка стала жертвою фатальної помилки, у нас взагалі мало хто знав. Звісно, "український слід" у нинішній ситуації - найлегша версія для російського слідства, але для українських диверсантів Дугін взагалі не становить жодної цінності", - наголошує Попович.

Він вважає, що подія є наслідком міжвидової боротьби у самій РФ.

"Замах на Дугіна, швидше за все, скоєно своїми ж і є посланням самому Путіну про те, що його політикою незадоволені. Невдоволені невдачами на фронті, а війну звали такі, як Дугін. Почали з ідеологів, закінчать горезвісною табакеркою у скроню. Вируюча магма прихованих, але руйнівних процесів у російському політикумі виривається на поверхню”, – резюмував журналіст.

Він додав, що кремлівським пропагандистам Володимиру Соловйову, Ользі Скабеєвій, Ігорю Коротченку та Дмитру Кисельову, а також депутатам Держдуми РФ Євгену Попову та Олексію Журавльову варто подбати про своє життя, адже саме вони роздмухували антиукраїнську істерію.

Нагадаємо, російський журналіст Олександр Сотник із посиланням на інформатора повідомляє, що дочка Дугіна була причетна до крадіжки грошей, які Кремль виділив на фінансування виборчої компанії противниці Еммануеля Макрона - Марін Ле Пен у Франції. Гроші за призначенням не дійшли, тому було вирішено прибрати "щура", а заодно і її батька.