RU  UA

Вбивство дочки Дугіна: як воно вдарить по Путіну

Після знищення доньки ідеолога російського нацизму Олександра Дугіна - Дарії Платонової закликів до ударів по Києву в Росії стало більше. Але для самої РФ як аргумент для посилення обстрілів - це незначний інцидент, бо країна не потребує ніяких виправдань й для росіян все це не має значення.

Про це екс-радник міністра МВС (2015-21 рр.) Володимир Мартиненко розповів в ефірі Апостроф TV.

"Ми намагаємось перебільшити роль дітей російських високопосадовців. На фронті гинуть кращі сини та доньки України. А чи загинула там донька Дугіна – треба ще довести. Бо треба ідентифікація. Не виключено що це було інсценування ФСБ, щоб цю інформацію застосувати для виправдання якихось дій", - не виключає екс-радник.

Він підкреслив, що насправді наступального потенціалу російської армії нема й ця "мильна бульбашка" розвіялась навіть для самих росіян. І події в тимчасово окупованому Криму і Бєлгородській області це довели. Тому, зазначив Володимир Мартиненко, росіяни шукатимуть будь-яку можливість щоб виправдати свої дії, але для світу ці виправдання не мають жодного значення.

Відповідальність за ліквідацію доньки Дугіна взяла на себе "Національна республіканська армія Росії". І тут є дві версії, що росіяни "неоднорідні" й повної підтримки дій влади немає. Велика частина росіян після подій в Криму розтягнули інформацію, що російське ППО та армія ні на що не здатні. Не виключено, що почнуть формуватися рухи, які боротимуться між собою, навіть із застосуванням сили, для розхитування еліт, для зміни конструкції управління, бо росіяни бачать, що влада нинішнього очільника Кремля летить в безодню. У середині РФ можливість громадянської війни дуже велика, зауважив екс-радник міністра МВС.

Утім, є й інша думка, що всі ці процеси з республіканською армією може бути підконтрольною ФСБ вкид інформації, щоб посилити дії силовиків.

"Але є точно одне: російська еліта рано чи пізно шукатиме шляхи, щоб прибрати Путіна і поділити країну", - підкреслив Володимир Мартиненко.

Раніше "Апостроф" писав, що в історії із вбивством дочки ідеолога "руского міра" Олександра Дугіна нема "українського сліду".