RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Кремль тягне час: американський генерал оцінив небезпеку для ЗСУ орди "мобиків"

Часткова мобілізація в Росії є нічим іншим, як спробою продовжити конфлікт - РФ абсолютно байдуже, скільки молодих хлопців загине на війні, вони розраховують на те, що Захід втратить інтерес до допомоги Україні.

Про це заявив Бен Ходжес, екс-командувач військ США в Європі та один із найвпливовіших військових експертів, інформує "Новий час".

"Вони сподіваються, що військові сили України будуть виснажені, навіть якщо Україна успішно контратакуватиме ці тисячі нещасних чоловіків, посланих на смерть, це все одно коштуватиме певної частки логістики та жертв з українського боку. Тому, чим більше я про це думаю, тим більш впевнений, що це спроба купити час, сподіваючись, що на пролонгований конфлікт в Україні у західних її союзників просто не вистачить ресурсів і терпіння, адже у нас купа своїх проблем", - пояснив він.

Читайте також: Путін повторює сценарій Першої світової: у Росії пояснили, яка доля на нього чекає

За його словами, Росія сподівається, що будь-яка пауза зараз допоможе Кремлю усунути серйозні помилки, допущені під час нападу на Україну, щоб за кілька років повторити вторгнення.

"Я впевнений: виправити помилки в російській армії, накопичені десятиліттями поганого управління та корупції, неможливо. Також я не вірю, що цей [російський] призов Україну виснажить, я не вірю, що більша частина країн Заходу втратить інтерес до допомоги Україні, і до неї захист її інтересів, але, безперечно, ми вступаємо в непростий для всіх нас період", - поділився думкою Бен Ходжес.

Водночас він вважає, що існують й інші аргументи на користь того, що Росія не досягне поставленої мети.

"Ми бачимо, як багато російських чоловіків сьогодні намагається втекти з країни, щоб ухилитися від долі солдата на цій війні. Ми бачимо, як виснажена їхня військова логістика, і в нинішньому стані Росії новий призов — важка ноша. Я не чекаю на позитивний ефект від мобілізації для росіян ні в короткостроковій, ні в довгостроковій перспективі", - прокоментував ситуацію щодо мобілізації військовий експерт.

Він також пояснив, що 250-300 тисяч мобілізованих російських солдатів не відіграють суттєвої ролі у загальній ситуації на війні, оскільки Росія завжди користувалася своєю масовістю, проте успіх майже завжди був заснований на роботі артилерії, такої ж масивної.

"Але зараз, коли Україна досягла дуже помітних успіхів у знищенні цієї артилерійської техніки, і не так багато боєприпасів для артилерії досягає лінії фронту, то ефект артилерії все ще відчутний, але вже не такий вражаючий. Коли в тебе немає одночасно великої кількості артилерії при великому кількості солдатів, то й ситуація виглядає інакше. Швидше за все, цих новобранців просто кинуть вперед без вогневої підтримки, і більша частина їх загине. Баланс артилерії та живої сили намічається невдалий" , - зазначив Ходжес.

Крім того, він додав, що мобілізовані солдати будуть перебувати в поганих умовах, оскільки погода в наступні місяці стане тільки гіршою, тому, ймовірно, більша частина їх буде вбита майже відразу або тяжко поранена. Експерт не виключає деякого ефекту від величезної кількості призваних, але в масштабній картині така кількість людей на фронті не дасть очікуваного ефекту.

Експерт підкреслив професіоналізм українського генералітету, заявивши, що вони обов'язково впораються з цим викликом.

"Українські генерали чудово розуміють перспективу наступних місяців війни, вони розуміють, як використовувати цю ситуацію, як заохочувати солдатів російської армії масово здаватися та рятувати свої життя", - резюмував екс-командувач військ США в Європі.

Раніше ми писали, як Путін добиває свою економіку.