RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Партія війни не може допустити програшу РФ: хто стоїть за спиною Путіна

Рішення про часткову мобілізацію в Росії Путін ймовірно приймав не самостійно - за цим також стоять якісь матері генерали, які не хочуть світитися в публічному просторі, але до риторики яких президент РФ змушений прислухатися.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог Дмитро Орєшкін.

За його словами, відбулися деякі зсуви в конфігурації неформальних органів влади, які справді мають політичний вплив. Так, наприклад, ослаб Кирієнко, який був противником ось цих самих "референдумів", але в нього є політичні амбіції, він носить у себе в портфельчику марксистський жезл і тому не хоче так ганебно свою біографію плямувати.

Читайте також: Кремль тягне час: американський генерал оцінив небезпеку для ЗСУ орди "мобіків"

"Тому він таки хотів зробити в тій непристойній ситуації, в якій він опинився, якось мінімально непристойно ці референдуми. Тому він запропонував їх відхилити. Путін від нього відмовився, а це таки заступник голови його адміністрації. Отже, вплив адміністрації принаймні у цьому конкретному історичному відрізку знизився", - пояснив політолог.

При цьому він підкреслив, що збільшилася впливовість тієї самої партії війни, в якій фігурують пан Володін, пан Турчак, пан Кадиров і пан Медведєв, який приєднався до них, і "який кричить найголосніше".

Орешкін також додав, що за ними стоять якісь матері генерали, які не хочуть світитися в публічному просторі – натомість це робить пан Гіркін.

"Це не означає, що вони замінили Путіна або якось змусили його, ні. Це означає, що вони посилили свої позиції щодо впливу на Путіна, це означає, що Путін змушений прислухатися до їхньої риторики. Це вони наполягали на мобілізації, тому що для Путіна це вкрай неприємно.За результатами ми бачимо, що він правильно прораховував ситуацію. Мобілізація захоплення не викликала і не могла викликати, але він був змушений це зробити, тому що інакше він програє. Партія війни допустити програшу не може. Власне, Путін теж не може", - резюмував аналітик.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Путін відмовився від рятувального кола, тепер тільки петля на шиї - Дмитро Орєшкін