RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Потрібно використати зброю проти режиму: у білоруській пресі зазвучав заклик не виконувати накази Лукашенка про наступ на Україну

Білоруський журналіст Антон Преходін закликав армію Білорусі не виконувати злочинні накази самопроголошеного президента Лукашенка, якщо Путін змусить його вступити у повномасштабну війну проти України.

Таку заяву журналіст опублікував на сайті "Білорусь сьогодні й завтра".

Нещодавно Білорусь і Росія розпочали спільне розгортання регіонального угруповання так званої союзної держави для "зміцнення безпеки Білорусі".

Читайте також: Чи може Путін ввести до Білорусі понад 100 тисяч військових: є дві умови

"Таким чином Путін втягує у повноцінну війну проти України білоруський народ. Лукашенко вже фактично продав усі інтереси Білорусі путінської Росії. Російська армія на території Білорусі вже почувається господарями становища", - наголосив Преходін.

При цьому білоруське війське керівництво боїться оголошувати про підготовку до вторгнення в Україну чи роздавати зброю військовим, оскільки боїться, що білоруські військовослужбовці можуть використати її проти режиму Лукашенка.

За словами журналіста, влада Білорусі побоюється того, що в разі наступу на територію України білоруські військові будуть одразу деморалізовані контактами з білоруським добровольчим підрозділом – полком імені Кастуся Калиновського, бійці якого зараз на півночі України.

"Білоруська армія не повинна виконувати злочинні накази незаконного президента Білорусі Лукашенка, який втягує країну у братовбивчу війну проти українців. Адже в Україні на всіх загарбників чекає лише смерть. Білоруському народу треба не дати Лукашенку можливості відправити на вірну загибель своїх братів та батьків. У разі переходу українського кордону має бути масовий перехід білоруських військових на українську сторону та кооперація з полком імені Кастуся Калиновського. Це може покласти край президентству Лукашенку і набуття Білоруссю справжньої незалежності від російської держави", - закликав Преходін.

Раніше "Апостроф" опублікував матеріал: Напад Білорусі на Україну: нас закидають картоплею? Росіяни намагаються посіяти паніку в Україні, розповідаючи про удар із Білорусі.