RU  UA

Чи буде напад на Україну з Білорусі? Військовий аналітик назвав єдину можливість

Ймовірність нападу російських військ на Україну з території Білорусі вкрай мала.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів білоруський військовий аналітик Олександр Алесін.

"Уся справа в тому, що в лютому російська сторона скористалася моментом несподіванки, адже ніхто не очікував такої операції з боку Білорусі, це перше. Друге, вони пішли не землею, це був повітряний закид десантних військ у район Київської області, такого теж ніхто не очікував. Але один і той же трюк повторити двічі не можна, тим більше, що система ППО проти повільних вертольотів і транспортних літаків спрацює як їй належить", - говорить військовий аналітик.

Сухопутним шляхом, як стверджує Алесін, з території Білорусі також немає ходу, оскільки українські військові підірвали найбільш придатні для проходження російських військ мости та замінували основні дороги.

"Єдиний варіант, як я казав, кинути вертолітний десант, але тут, я думаю, його зустрінуть усією міццю ППО", – зазначив він.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Володимир Путін та Олександр Лукашенко домовилися про розгортання "загального регіонального угруповання військ" - ЄС закликав республіку не робити цього і попередив про можливу відповідь.