RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Бояться "захоплення" своєї території: у Білорусі ввели режим КТО та розпочали мобілізацію

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який нещодавно відкрито визнав участь своєї країни у війні в Україні на боці Росії, ввів режим контртерористичної операції (КТО) і, ймовірно, дав старт прихованій мобілізації. Вона проходитиме під виглядом "перевірки військової придатності".

Про це повідомляють білоруські ЗМІ.

Глава МЗС Білорусі Володимир Макей в інтерв'ю росЗМІ заявив, що Лукашенко провів низку нарад із силовими структурами і вже ввів режим контртерористичної операції. При цьому офіційної інформації про введення в країні режиму КТО немає.

Макей сказав, що нібито одержав інформацію, що з боку "окремих суміжних держав плануються провокації". Вони начебто пов'язані із захопленням окремих ділянок території Білорусі. Згадав він і про "накопичення потенціалу НАТО на західних кордонах Білорусі". За його словами, Лукашенко просить перевірити готовність збройних сил та військ територіальної оборони до виникнення несподіваних ситуацій.

Читайте також: Чи може Путін ввести до Білорусі понад 100 тисяч військових: є дві умови

Глава МЗС Білорусі заявив, що в країні перевірятимуть, хто стоїть на військовому обліку, чи підходить він для військової служби. Потім, зазначив Макей, у плановому порядку ті люди, кому належить, проходитимуть відпрацювання на полігонах, щоб згадати навички поводження зі зброєю. Таким чином, фактично в Білорусі розпочинається мобілізація, якої офіційно нібито немає.

Читайте також матеріал "Апострофа": Напад Білорусі на Україну: нас закидають картоплею?