RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Росія та Іран вербують колишніх афганських командос на війну в Україну: всі подробиці

Росія пропонує членам елітного корпусу командос Національної армії Афганістану приєднається до них для ведення бойових дій в Україні – це може відіграти вирішальну роль на полі бою.

Про це повідомляє Foreign Policy.

Зазначається, що після того, як США поступилися талібам у 2021 році, в Афганістані та сусідніх країнах залишилося близько 20-30 тисяч добровольців-командос. Багато із них переховується, щоб уникнути полону та страти.

Читайте також: ЗСУ роблять неможливе, фахівці НАТО шоковані - генерал Олександр Павлюк

Свого часу на створення та навчання афганських національних сил оборони та безпеки, США витратили 90 мільярдів доларів. Командос завжди користувалися великою повагою, оскільки їх навчали морські котики США і британська спеціальна авіаційна служба.

Командос завжди користувалися високою повагою, оскільки їх навчали морські котики ВМС США та Британська спеціальна повітряна служба.

Варто зазначити, що наразі багато спецназівців ще чекають на переселення в США чи Британію, що потенційно робить їх легкою мішенню для російських вербувальників. Ймовірно, за їхнім вербуванням стоїть ПВК "Вагнера".

"Краще б їх використовували західні союзники, щоб воювати разом з українцями. Вони не хочуть воювати за росіян, росіяни – вороги. Але що ще їм робити?" – прокоментував ситуацію колишній офіцер афганських спецпризначенців.

Деякі спецназівці розповідали, що їх намагалися вербувати через месенджери, а аналітики попереджають, що до 10 тисяч військових можуть погодитися на пропозицію.

Важливо також, що не останню роль у вербуванні зіграв Іран – за словами колишнього капітана командоса він особисто допоміг кільком колишнім колегам зв'язатися з вербувальним бюро у Тегерані.

Раніше ми писали, що Іран може передати Росії новий вид дронів "Meraj-521".