RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Іран може передати Росії новий вид дронів "Meraj-521": що про них відомо

За прогнозами експертів Повітряних сил України, є значна ймовірність, що Іран передасть Росії новий вид дронів-камікадзе – вони глобально не змінять хід війни, проте регулярно завдаватимуть проблем ЗСУ.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі Youtube-каналу "Фабрика новин".

Мова йде про беспілотники "Meraj-521".

Читайте також: "Шахіди" для путінських терористів: Іран зробив заяву про зустріч із представниками України

"Ризик є. Тут навіть мови нема, і вони їх отримають. Тому що літаки стабільно курсують зараз уже з Тегерану в Москву… Питання лише, яка кількість тих дронів є в Ірану, які вони готові віддати Москві чи тих самих балістичних ракет", - висловив думку Ігнат.

За його словами, через поставку дронів перелому у війні не відбудеться, проте цей вид зброї буде методично, поетапно створювати негаразди українським бійцям. Він наголосив, що Україні конче необхідно від Заходу озброєння та ППО, аби протистояти російським загарбникам та ефективно збивати повітряні цілі ворога.

Варто зазначити, що інформацію про ударний безпілотник оприлюднили в іранських засобах масової інформації. Баражуючий боєприпас продемонстрували під час навчань Корпусу вартових Ісламської революції.

Згідно інформації ЗМІ, дальність дії "Meraj-521" – 5 кілометрів, при цьому, він може нести три типи бойових частин вагою від 0.5 до 1 кілограма. Невеликий розмір обмежує його перебування в повітрі від 5 до 15 хвилин.

"Meraj-521" запускається з невеликих пускових установок, оператор може наводити його на намічену ціль за допомогою спеціального планшета. Він складається всередині спеціального пускового контейнера, а його крила розгортаються після пуску, коли ударний снаряд потрапляє в повітря.

Боєголовка має заряд вибухівки, еквівалентний 40-мм гранаті. Цього достатньо для знищення легкої бронетехніки та особового складу. Якщо ситуація на полі бою вимагає скасування удару, оператор може відкликати дрон і повторно націлити його.

Раніше ми писали, як ефективно боротися з дронами-камікадзе.