RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

В оточенні Путіна обговорювали ядерний удар по Україні: у США оцінили ймовірність

У вищому російському військовому суспільстві обговорювали можливість використання ядерної зброї у війні проти України — це викликало підвищену стурбованість у Вашингтоні союзників США.

Про це повідомляє The New York Times.

Повідомляється, що російський агресор нібито не брав участь у розмовах, де обговорювався час та обставини, за яких Москва може піти на цей крок. Проте сам факт таких дискусій стурбував адміністрацію президента США Джо Байдена.

Читайте також: Загроза ядерного удару: 8 порад психолога, як впоратися з тривогою та страхом

Водночас переміщення ядерної зброї та інших тактичних заходів, що свідчать про підготовку до удару, не було зафіксовано.

За словами директора ЦРУ Вільяма Бернса, призвести до ядерного удару з боку Росії можуть:

  • потенційний відчай Путіна від поразок в Україні,
  • невдачі у війні.

За оцінками Пентагону, Росія має на озброєнні до 2 000 одиниць тактичної ядерної зброї, призначеної для використання на полях бою для придушення збройних сил противника. Досі ядерна зброя жодного разу не застосовувалася в бою, проте вона може бути розгорнута ракетами або артилерійськими снарядами.

Військовий експерт Петро Черник підкреслив, що для застосування ядерної зброї одного слова Путіна буде мало – відповідне рішення має бути ухвалене п'ятьма людьми, рівними між собою, при цьому російський диктатор не може наказати їм піти на такий крок.

Раніше ми писали, чи Путін використає ядерну зброю.