RU  UA

Чи використає Путін ядерну зброю: психолог пояснив важливі деталі

Російський диктатор Володимир Путін може ухвалити рішення про використання ядерної зброї, але тішить те, що застосувати ядерну зброю не так просто.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив психолог, аспірант інституту соціальної та політичної психології Валентин Кім.

Читайте також: Залежить від багатьох факторів: чи буде зустріч Путіна та Зеленського на саміті G20

Російський диктатор Володимир Путін, російські пропагандисти, і взагалі, все військово-політичне керівництво звинувачують світ у тому, що роблять самі. Наприклад, з тими ж загрозами ядерною зброєю, що є проектним уявленням.

"З точки зору індивідуальної психології, проектна реакція – це реакція адаптації. Тобто коли людина адаптується до умов стресу, вона виробляє власну стратегію адаптації. Може бути розщеплення, наприклад. Це реакція, яка зараз притаманна нашому суспільству. У нас все розщеплене: росіяни - негідники, а українці - герої, або всі, хто поїхав, - втекли, а решта - герої. Для російського суспільства проектна реакція послужила основою їхньої стратегії адаптації. І те, що путін зараз робить такі речі, вся пропаганда, цей режим на весь світ натягує свою власну поведінку, намагаючись пояснити поведінку світу тими мотивами, які їм зрозуміліші. Коли вони підривають свої будинки, щоб розпочати Другу чеченську війну, і зараз вони звинувачують українців у тому, що ми самі обстрілюємо свій Маріуполь – це проектна реакція. Тобто вони так сприймають світ, розуміючи його через власну підлу та нераціональну поведінку, тому вони кажуть, що всі інші такі самі, як вони. Це як люди, які крадуть у сусідів, при цьому звинувачуючи їх у тому, що вони теж хочуть щось вкрасти", - розповів психолог.

Він зазначає, що зараз важко сказати, чи зважиться російський диктатор на такий божевільний крок:

"Путін демонструє різні ознаки поведінки. Наприклад, він постійно креслить якісь червоні лінії, за які нікому не слід заходити. При цьому ми постійно переходимо ці червоні лінії і жодної величезної реакції, на яку натякає Путін, ми не отримуємо. сторони, його шантаж ядерною зброєю - це теж червона лінія, через яку ми, швидше за все, теж перейдемо і нічого жахливого не буде.З іншого боку, в його поведінці є певна істерія.Це безглузде вторгнення, на яке він пішов, коли навіть на в безпеці РФ всі на нього дивилися величезними очима, вони не розуміли навіщо це робити, а Путін це зробив. Це теж ознака певної суперечності в його поведінці. Тому чого слід очікувати від такої людини? Мені здається, що її вчинки трактуються можливо бажанням часу. якийсь конкретний момент часу він може ухвалити рішення і щось таке уткнути. чергова порожня червона лінія, переходячи яку ми нічого не отримаємо" , - розповів Кім.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Путін створює комплекс жертви, він загорівся новою ідеєю – політичний психолог