RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Петербурзі відкрили "ЧВК Вагнер центр" "кухаря Путіна": подробиці та фото

У Росії Санкт-Петербурзі, 4 листопада, з ініціативи "кухаря Путіна" Євгена Пригожина, який особисто вербує ув'язнених для участі у війні в Україні, запрацював "ПВК Вагнер центр", причому не інформувавши Смольний про відкриття комплексу.

Про це повідомляють росЗМІ.

Цей центр обіцяє надати свій майданчик для винахідників, проектувальників, IT-фахівців, стартапів та експериментального виробництва, які займаються оборонною сферою.

Читайте також: Вони намагаються вижити: експерт розповів, як у Росії вербують зеків і що з ними відбувається в Україні

Місця для фахівців будуть надані безкоштовно, а найефективніші та найперспективніші проекти отримають підтримку для подальшого розвитку.

Пригожин зазначив, що якщо його пілотний проект виявиться успішним, то, можливо, відкриють і філії в інших містах.

Однак у самого Пригожина не все так гладко виявилося з організацією цього проекту. Як зазначив експерт Аналітичного управління Центру політичної кон'юнктури Росії Павло Салін, у "кухаря Путіна" дуже багато опонентів на федеральному рівні, які не проти його нейтралізувати.

Сам Пригожин наголосив, що його структури не вважають, що існує необхідність сповіщення міської влади про відкриття "ПВК Вагнер центр", оскільки Смольний "недостатньо представницька структура". І всі претензії мають намір вирішувати у судовому порядку.

Нагадаємо, раніше ми писали, що політологи оцінили ймовірність і наслідки захоплення влади Росії головою Чечні Рамзаном Кадировим та власником приватної військової компанії "Вагнер" Євгеном Пригожиним.