RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Ракетні удари по Україні скоро припиняться: Буданов назвав причину

Російське окупаційне військо вже вичерпує запас ракет для терористичних ракетних обстрілів України, однак тероризувати українців іранськими дронами "Shahed-136" вони ще можуть довго.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв'ю УП.

За його словами, масовані ракетно-терористичні атаки російських окупантів, які відбуваються останні два тижні, не можуть тривати довго, оскільки ворожі запаси майже вичерпані. Зокрема, у країні-агресорі РФ залишилося близько 13% ракет "Іскандер", ракет типу "Калібр-ПЛ", "Калібр-НК" – 43%, Х-101 та Х-555 теж близько 45%.

Читайте також: Демілітаризація Росії в ділі: скільки високоточних ракет залишилося у РФ на даний момент - інфографіка

"Просідати нижче 30% взагалі дуже небезпечно, тому що це вже йде недоторканний запас (НЗ). Стосовно "Іскандерів" Росія вже давно пройшла НЗ, але "Калібри" і Х-101, Х-555 ще намагаються якось утримувати в межах своїх норм", - пояснив Буданов.

Водночас це не завадить окупантам посилено використовувати дрони-камікадзе з Ірану.

"Через нестачу ракет та через їхню невисоку ефективність і точність, вони були змушені використовувати іранські дрони. Це Mohajer-6, який в принципі ніяк себе тут не показав, і "Shahed-136". От "Шахед" вони масово тут застосовують", - додав очільник ГУР МО.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Ізраїль допоміг Україні у боротьбі з іранськими "шахідами".