RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Краще покалічити себе: у Росії "мобік" знайшов спосіб не їхати на війну

У Новосибірському вищому військовому командному училищі Росії один з мобілізованих росіян прострілив собі ногу, щоб його не відвезли вмирати в зону бойових дій в Україні.

Про це повідомляє проєкт "Радіо Свободи" - "Сибирь.Реалии", посилаючись на слова двох джерел із числа мобілізованих росіян.

Читайте також: "Нам офіцери брехали": у Росії черговий бунт "мобиків", відео

За словами співрозмовників видання, постраждалий не зміг уникнути військкомату, оскільки його схопили прямо біля будинку та відвезли до решти мобілізованих.

"Його сусід по наметі сказав, що хлопця схопили буквально біля будинку, сам він не хотів їхати на війну, але не мав можливості втекти від військкомату. І в результаті вирішив проблему таким чином. Можливо, вплинуло ще й те, що тут серед мобілізованих суцільні розмови про те, що їм передають земляки, вже відправлені до зони СВО. На громадянці він не чув про те, яке там пекло. Тут від цих розмов не втечеш, ось він і психанув", - розповів мобілізований росіянин Роман.

Наразі стрілець перебуває у лікарні. Водночас в училищі відмовилися якось прокоментувати цю ситуацію для "Сибирь.Реалии".

Нагадаємо, мобілізовані з Серпухова Московської області росіяни поскаржилися на те, що їх кинули на "передок" без озброєння та будь-якої підготовки - окупанти відмовляються повертатися на передову та віддавати зброю.