RU  UA

Скільки білорусів готові піти вбивати українців: соціолог оцінив настрої

Незважаючи на те, що білоруси поки що не мають ні сил, ні можливостей для наступу на Україну, ймовірність вторгнення все ще залишається. Тим часом у білоруському суспільстві ця війна не користується популярністю.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський соціолог, експерт із соціології Інтернету та розвитку соціальних мереж Ігор Ейдман.

За його словами, кадрова армія не хоче воювати, не збирається воювати, а молодь, яку закликають – це ті самі молоді люди, лише у погонах, які брали участь у протестах останніми роками, які протестували проти фальсифікації виборів.

Читайте також: Загроза наступу з Білорусі: експерт пояснив для чого це росіянам.

Ці люди теж не мотивовані воювати – швидше за все вони здадуться, або перейдуть на бік ЗСУ, щоб воювати з диктаторським режимом Лукашенка. Водночас, режим тримається на багнетах натренованих убивць, які зараз працюють по придушенню будь-якого живого життя в Білорусі.

"Але ці кілька тисяч карателів потрібні самому Лукашенку, він не витрачатиме їх життя, як це робив Путін, який поклав десятки тисяч своїх карателів, у тому числі з Росгвардії", - зазначив Ейдман.

Він вважає, що Володимир Путін не в змозі змусити Олександра Лукашенка розпочати війну.

"Якщо він його змусить увійти в цю війну, потім тим же росіянам доведеться тримати там фронт, тому що білоруси там фронт не триматимуть. А це означає знову розтягувати війська, повторювати історію, яка була на початку вторгнення, яка закінчилася повним провалом", – резюмував експерт.

Раніше ми повідомляли, що Росія перекинула до Білорусі великий ешелон із військовою технікою. Йдеться про не менше 15 одиниць ЗРК "Тор-М2" та 10 одиниць інженерної техніки.